maanantai 14. huhtikuuta 2014

Onko nyt oikea aika syödä?

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen ensimmäisenä viikkona täällä, kun eräänä sateisena sunnuntaina jäin ilman ruokaa. Nyt tuntuu hassulta muistella tuota aikaa, sillä täkäläiseen syömisrytmiin on tottunut hämmästyttävän hyvin. Toki sopeutumista on helpottanut se seikka, että mun aamut harvemmin alkaa ennen kello kymmentä... Tosin sitä en ymmärrä, miten paikalliset jaksavat aamuseitsemästä kahteen churrojen tai muun makean hiilaripommin avulla...

Alkupalasalaatti La Boca Abiertassa

Pääruuat La Boca Abiertassa

Eli täällä syödään lounasta kahden ja neljän välillä. Ei ennemmin, eikä myöhemmin, mikäli meinaa jossakin ravintelin tapaisessa murua rinnan alle saada. Tuona sateisena sunnuntaina lähdin liikenteeseen puoli neljältä, ja kymmentä yli neljään mennessä olin vihdoin valinnut mieleiseni ravintolan. "On meillä toki vapaita pöytiä. Ai aiot syödä, ei meillä sitten ole." Ja eikun seuraavaan paikkaan. "Sori me ollaan just suljettu". Lopulta päädyin BurgerKingiin nieleskelemään orastavia kyyneleitä sipulin narskuessa hampaissa (miksi Whopper on täynnä sipulia?) ja paikallisten poikien viskellessä mua paperinpalasilla (rakkaudesta se hevonenkin potkii ja ihastuksesta salmantiino paperia nakkelee?).

Joskus lounaan voi vetästä myös keskellä Plaza mayoria
Erasmus Cafén tapakset on taivaallisia: vuohenjuustoleipä hillotulla sipulilla



Ja kun tuhti lounas on syöty vasta lähempänä neljää, pärjää hienosti illalliseen asti, joka nautitaan siinä joskus aikaisintaan yhdeksältä. Mikäli lounaaksi on sattunut vetäisemään kovin tuhdin combon menú del díaa, ei illalla tarvitse enää kovin paljon syödäkään. Täällä siis jokainen ravintola tarjoaa lounasaikaan 8–12 eurolla menú diarion, johon sisältyy alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka (tai kahvi), leipä ja juoma (viiniä, olutta tai vettä). Auta armias kun erehdyt esimerkiksi hotkimaan alkuun pastan ja pääruuaksi pihviä... Usein skippaankin illallisen kokonaan, ja syön iltapalaksi esimerkiksi leipää tai munakasta hedelmien kera. Myös pelkät tapakset käyvät mainiosti illallisesta. Esimerkiksi puolen litran olut lihavartaan ja leivän kera irtoaa reilulla kolmella eurolla Calle Van Dyck -tapaskadulla. Tosin tapakset alkavat melko nopeasti näkyä vyötäröllä...

Erasmus Cafén "saaristolaisleipä": tummaa hedelmäleipää lohella ja kanalla



Los españoles almuerzan desde dos a las cuatro, o sea que mucho más tarde que los finlandeses. El desayuno es normalmente algo pequeño: churros, un croissant o una tostada con tomate. Entonces, el almuerzo es bastante grande y casi todos los restaurantes sirven el menú del día que incluye el primero plato, el segundo plato, el postre, pan y bebidas (una botella de agua, una copa de vino o una caña). Los españoles cenan después de las nueve. Para mí es suficiente comer sólo pinchos por la noche después del almuerzo muy grande y los pinchos son muy baratos. Se puede beber un medio litro de cerveza con pincho por tres euros!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3