sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viva la Avenida de Portugal!


Viimeiseksi kahdeksi kuukaudeksi ajattelin repäistä ja vaihtaa kämppää. Eero tulee tänne lomailemaan kuudeksi viikoksi, ja mun huone on siihen auttamatta liian pieni. Patja kyllä löytyy mutta aika klaustrofobinen tunnelma siitä niin pitkäksi aikaa tulisi. Lisäksi kämppikset eivät olleet kovinkaan innoissaan ylimääräisestä asukista... Toisekseen en oikein tullut toimeen nykyisten kämppisten kanssa. Tai siis mitään ongelmia ei koskaan ollut, mä vain olin aina niille kuin ilmaa. Juttelin mun huoneessa ennen asuneen italialaisen tytön kanssa (joka sentään puhui lähes täydellistä espanjaa), ja hänkin sanoi että kämppikset olivat outoja eivätkä koskaan puhuneet hänelle.



On siis aika jättää hyvästit mun kodikkaalle pikkuhuoneelle. Voi mä niin kyllä tykkäsin tästä kämpästä ja etenkin huoneesta kaikin puolin. Sijaintikin oli muuten hyvä, mitä nyt ainoastaan kouluun on tosi pitkä matka, kaksi kilometriä. Vieressä El Corte Ingles, pääostoskatu Calle Toro kivenheiton päässä, puistoon lyhyt matka lenkkeilemään ja salille samoin. Tarkoituksena oli muuttaa mahdollisimman keskustaan tai Puerta de Zamoran lähistölle, josta olisi oikeastaan lyhyt matka joka puolelle. Uusi kämppä sijaitseekin nyt sitten loppujen lopuksi aavistuksen kauempana keskustasta tällä samalla kadulla kuin nyt asun, eli Avenida de Portugalilla majailen jatkossakin.



Tämän vanhan asunnon löysin easypiso.comista. Uutta huonetta metsästin Easypison lisäksi mm. pisocompartido.com, milanuncios.com, idealista.com- ja fotocasa.es-sivustoilta. Tarjontaa oli yllin kyllin, mutta ongelmaksi ilmeni, että useimmat kämpät eivät hyväksy pariskuntia vaikka parisänky huoneesta löytyisikin. Suurin osa ei myöskään vastannut kyselyihin mitään, luultavasti koska pelkäävät ulkomaalaisia, sillä sitähän saattaa joutua puhumaan vaikka englantia. Uusi kämppä löytyikin loppujen lopuksi Facebookin avulla, ei siis olisi tarvinnut lähteä merta edemmäksi kalaan.



Hieman haikein mielin räpsin kuvia muistoksi tästä huoneesta. Tosin hölmönä näköjään kuvailin kyllä enimmäkseen omia tavaroitani, jotka kuitenkin seuraavat perässäni uuteen osoitteeseen...

Para los ultimos dos meses voy a murarme a otra habitación, porque Eero estará aquí seis semanas y es el tiempo demasiado largo para vivir mi habitación individual. Además, no me gustan mis compañeras de piso porque nunca me hablan. Me gusta mucho esta habitación pero la nueva es acogedora también. La habitación nueva está ubicada en la misma calle, en Avenida de Portugal, aunque quese vivir en el centro más cerca de la Plaza Mayor o en la zona de Puerta de Zamora.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3