torstai 5. helmikuuta 2015

Gdansk - päivä 2

Lauantaina heräsimme ajoissa aamupalalle, joka oli kyllä mahtava. Ei niin runsas kuin jossain hienostohotelleissa (eli tuottaisi mulle suuria valinnanvaikeuksia) mutta tarpeeksi runsas, että mahan sai täyteen kokeilemalla vähän kaikkea. Paahtoleipää, sämpylää, salaattia, nakkeja, mysliä, jogurttia, hedelmiä, hedelmäsalaattia, kakkua...



Aamiaispöydästä meidän piti suunnata merenkulkumuseoon, mutta kävimmekin katsastamassa vain Gdanskin kuuluisan nostokurjen sekä kaupungintalon museon. Aurinkokin tuli esiin ja sininen taivas pilkotteli pilvien takaa. Hetken oli hyvinkin keväinen fiilis.



Suuren aamupalan takia vieläkään ei tehnyt puolalaisia herkkuja mieli, vaan pistäydyimmekin Dom Sushissa, jossa sushit tarjoillaan kaiten sushi -tyyliin eli liukuhihnalla. Kokkien näppärää sushin vääntämistä oli hypnoottista katsella, ja toinen toistaan upeammat sushiannokset seilasivat pikkuveneissä ohitsemme. Muutenkin miljöö oli silmiä hivelevä, olisi vessaakin tehnyt mieli kuvata mutta kamera jäi pöytään...



Lounaan jälkeen teimme pyhiinvaelluksen lempparikauppaamme Decathloniin. Decathlon sijaitsi Przymorze-ostoskeskuksen yhteydessä, jossa sielläkin saatiin tovi vierähtämään. Lähellä olisi ollut myös puisto ja ranta, jotka jäivät tällä kertaa katsastamatta. Itse Decathlon tuotti pettymyksen, enkä löytänyt oikein mitään mitä etsin, koot olivat loppu ja vähiin sovituskoppeihin hirveät jonot. Eero sen sijaan löysi taas vaikka mitä, muun muassa kevyen untuvatakin ja sadehousut. Decathlonista huristimme ratikalla vielä Galeria Baltyckaan. Siinä sitä oli ostoskeskusta kerrakseen. Sieltä löytyi kyllä kaikki tarvittavat putiikit, oli Mango, Bershka, Zara, Stradivarius, Reserved, Mohito, Sephora ja ja ja vaikka mitä. Jalat olivat jo niin tohjona pelkästä ostarin kierämisestä ettei kauheasti jaksanut enää rytkyihin keskittyä, eikä siis mitään tarttunut matkaan.



Illalla oli tarkoitus vihdoin maistella porsaan rystysiä, mutta havittelemamme ravintola oli jo kiinni ja toinen täynnä oluen lipittäjiä. Jalat olivat liian poikki etsiäksemme sopivan ravintolan, joten illallistimmekin italialaista Sempre Pizza e Vinossa, jonka muistimme olevan kärkiravintoloita Tripadvisorissa. Noh, ensi reissulla sitten niitä paikallisia pöperöitä.  



El otro día en Gdansk.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3