perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lohta teriyakikastikkeessa

Viime aikoina olen innostunut yhdistämään loheen itämaisempia makuja. Muutenkin himoitsen tällä hetkellä aasialaisia ruokia, ja tällä viikolla menussa onkin ollut maapähkinäkanaa, chililohta ja kookoscurrya. Viime viikolla lohen kaveriksi valikoitui teriyakikastike. Kaapista ei löytynyt miriniä tai muutakaan autenttiseen teriyakiin ilmeisesti kuuluvia ainesosia, mutta hämmästyttävän oikeanmakuista kastiketta tuli näilläkin aineksilla. Eikä aikaakaan kulunut montaa minuuttia. Kiehautin ensin kastikkeen sillä välin kuin riisi kiehui, jonka jälkeen lohi ja pavut kypsyivät nopeasti pannulla.



Teriyakikastike:
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl ruokokidesokeria
  • 2 tl inkiväärimurskaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl maissitärkkelystä

Salmón con salsa de teriyaki.
 
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3