maanantai 2. helmikuuta 2015

Gdansk – päivä 1

Perjantaina tosiaan karkasimme viikonlopun minilomalle Gdanskiin pakoilemaan graduahdistusta ja työnhakustressiä. Matkanteko Turusta oli niin nopeaa ja helppoa, että melkein on helpompi lähteä Gdanskiin esimerkiksi shoppailemaan kuin Helsinkiin. Reilun tunnin lento oli turhankin lyhyt, sillä eihän siinä ajassa ehtinyt kunnolla nokostelemaankaan. ;)



Ensimmäiseksi suuntasimme syömään, sillä aamiaisesta oli ehtinyt kulua jo yli kuusi tuntia. Hirveässä nälkäkuolemassa eksyimme Sphinx-ketjuravintolaan, jonka pihvit kyllä sulivat suussa. Toisaalta siinä nälässä varmaan pahvikin olisi maistunut hyvältä... Mahat pulleina pyörimme ympäri kaupunkia. Sää oli tuulinen ja harmaa, ja kosteus sai kylmyyden ryömimään luihin ja ytimiin. Välillä lämmittelimme muutamissa pienemmissä ostoskeskuksissa kuten Madisonissa, mutta mitään shoppailtavaa ei löytynyt. 



Illallisaikaan olimme vielä sen verran täynnä myöhäisestä lounaasta, että päätimme jättää tuhdit puolalaiset perinneherkut seuraavaan päivään ja syödä illalliseksi kevyempää kalaa. Tripadvisorin suosituksesta uskaltauduimme kalliin näköiseen Restaurancja Kokieteriaan, jonka kala-annokset maksoivat noin kymmenen euroa – ei paha.




Illalla kaupungin täytti lumisade, joka vain sakeni sakenemistaan, niin ettei eteensä meinannut nähdä. Kuuma suihku ja pehmeä sänkyi huutelivat kutsujaan siis jo melko aikaisin. Yövyimme aivan vanhan kaupungin tuntumassa Kobza Hausissa, josta ei kyllä ole mitään negatiivista sanottavaa. Sijainti oli hyvä, huone siisti ja aamiainen mahtava.



El pasado fin de semana fuimos a la ciudad polaca Gdanks, donde es muy barato y rápido a volar desde Turku.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3