lauantai 21. toukokuuta 2016

Reissupäiväkirja: Rooma osa 1

Reissu on edennyt jo puoleen väliin mutta kuvia en ole ehtinyt käydä läpi kuin murto-osan, sillä jokainen päivä on venynyt iltamyöhään kaupungilla. Pian jätämmekin jo La Spezian taaksemme, mutta aloitetaan reissupäiväkirja Roomasta. Lähdimme kohti Roomaa lauantaina ilta yhdeltätoista, sillä busseja ei taas mennyt sopivasti, jotta olisi sopivasti ehtinyt aamukuudelta lähtevälle lennolle. Kentällä tai bussissa ei uni maistunut, mutta lennoilla (välilasku Münchenissä) sain jonkin verran nukuttua. Roomaan saavuimme aamupäivällä yhdentoista tienoilla, joten jo sunnuntaina oli hyvin aikaa kierrellä kaupunkia – joskin väsymys painoi melkoisesti.



Kaupunkiin tutustuminen kävi kätevästi kaverini opastuksella, sillä hän on ollut koko kevään vaihto-opiskelemassa Roomassa. Myös hänen poikaystävänsä oli visiitillä, joten nähtävyyksiä oli kiva kierrellä porukassa. Sunnuntaina pyörimme siellä täällä ja tarkoitus oli mennä Villa Borghesiin soutelemaan. Uhkaavan synkän taivaan takia kuitenkin hylkäsimme soutelut – onneksi, sillä hetken kuluttua alkoi sataa kaatamalla. Kuulemma koko kevään sadekuurot ovat olleet hyvin lyhyitä, mutta nyt pitelimme sadetta erään sisäänkäynnin edessä lähes tunnin (sattui muuten olemaan Maltan ritarikunnan palatsi tai päämaja). Päätimme jatkaa sateen pitelyä jossakin lähimmässä kuppilassa ja kas, Google mapsin mukaan lähin kahvila oli Pompi, josta sai opaskirjan mukaan parasta Tiramisua. Otimme neljän eri maun lajitelman ja ah, kyllähän se vaan taivaallista oli.



Taivaan kirkastuttua lähdimme etsimään maineikasta Dar Poeta -pizzeriaa tunnelmallisesta Trasteveren kaupunginosasta. Paikalle päästyämme alkoi taas tihuttaa ja pizzeriaankin oli 40 minuutin jono. Onneksi läheltä löytyi pizzapalapaikka, joka vielä sattui olemaan samaa yritystä. Väsyneinä ja viluisina päätimme hypätä raitiovaunuun, ja kun astuimme sieltä ulos satoi aivan kaatamalla eikä lähellä ollut mitään katosta. Epätoivoisesti pakkauduimme erään rakennuksen seinustalle tutkimaan bussiaikatauluja. Juoksimme pysäkille, mutta joku muukin oli päättänyt ottaa bussin emmekä mahtuneet ensimmäisen vaihtoehdon kyytiin, joten pian olimme aivan litimärkiä. Onneksi olin sentään päättänyt viime hetkellä pakata mukaan toiset kengät.


Hotellimme sijaitsi melko pahamaineisella seudulla Termini-aseman vieressä (Overseas B&B). Epäilyksistä huolimatta ainakin ensimmäinen hotellivaraus oli onnistunut ja meille jopa annettiin parempi huone omalla kylppärillä samaan hintaan, eikä aluekaan nyt niin hurjalta vaikuttanut. Toivotaan, että reissun vastoinkäymiseksi jää tuo kaatosade sekä kasa epäonnistuneita kuvia. Ensimmäisenä päivänä tuli räpsittyä monta sataa kuvaa, mutta suurin osa on aivan pilalle menneitä, sillä en ollut ehtinyt tutustua uuteen kameraan eikä harmaa sää luonut otollisia puitteita kuvaukseen. Myös turistien määrä on ollut todellinen shokki – kuvaamiseen ei pysty keskittymään kun aina on joku tönimässä tai kävelemässä eteen, joten kuvien ottaminen on nopeaa räiskintää. Onneksi onnistuneitakin kuvia tuli paljon, ja tässä on nyt koottuna sekalaisia otoksia ensimmäiseltä ja toiselta Rooman päivältä. :)




El primero día en Roma.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3