maanantai 30. kesäkuuta 2014

Salamancan kasvot

Rakastan matkakuvissa otoksia ihmisistä, paikallisista ihmisistä puuhailemassa omiaan. Ihmiskuvat antavat kaupungille kasvot ja kertovat usein enemmän kuin perinteiset turistikuvat rakennuksista ja monumenteista. Itse en kuitenkaan kehtaa kovin usein ihmisiä osoitella kameralla ja olenkin nyt yrittänyt kunnostautua tällä saralla. Plaza Mayor on kaupungin olohuone, joten se on oiva paikka tarkkaila ihmisiä ja ikuistaa hetkiä. Tältä siis näyttävät Salamancan kasvot:



Vaikka Salamanca on noin Turun kokoinen, tuntuu se paljon suuremmalta, eläväisemmaltä. Ihmiset eivät nyhjötä kotonaan vaan kokoontuvat kaduille ja Plaza Mayorille tapaamaan ystäviään, käyvät tapaksilla ja muistavat muutenkin nauttia elämästä. Rahaa ei laiteta kodin parantamiseen, sillä sehän on vain paikka nukkua. Espanjalaiset elävät kadulla, eivät kotona. Kivisillä ja kapeilla kaduilla myös kaikuu iloinen puheensorina, jollaista ei Turussa koskaan ole. Parasta Salamancassa onkin sen tunnelma, jonka luovat pääasiassa ihmiset, nuoret ja vanhat, paikalliset ja ulkomaalaiset.










Me gusta cuando la gente hace fotos de habitantes de una ciudad haciendo sus tareas normales. Son mejores que las fotos típicos con monumentos, edificios y otros atractivos. Las fotos de habitantes dan una cara a la ciudad. La Plaza Mayor es como un salón de salmantinos, entonces es un lugar inmejorable para observar y hacer fotos de la gente, de los momentos. Salamanca tiene un tamaño bastante similar que Turku, pero me parece que hay más gente en Salamanca. La gente vive en las calles, no en su casa. Se pasea, se tapea y se disfruta la vida. Voy a echar de menos mucho esta ciudad, su gente y su ambiente.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3