sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Maailman helpoin tonnikalapastavuoka

Tämä ei ehkä ole se esteettisin ruokalaji tai muutenkaan kovin ihmeellistä gourmeeta, mutta helppoudessaan tämä tonnikalapastavuoka on niin kätevä arjen pelastaja, että on pakko vinkata tästä. Valmisteluvaiheeseen menee ehkä noin kymmenen minuuttia, ja ruuan olessa uunissa voikin sitten ottaa vaikka nokoset. :)



Tonniakalapastavuoka 4–6 annosta:
  • 7 dl pastaa (kuivaa)
  • 2 tai 3 purkkia tonnikalaa
  • n. 390 g tomaattimurskaa (esim. Pirkka yrttinen)
  • n. 2,5 dl ruokakermaa (esim. Valio Crea maustettu ruokakerma Kippari)
  • n. 5 dl vettä
  • 1 paprika ja/tai puolikas kesäkurpitsa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • n. 1 dl juustoraastetta tai esim. juustokimpaleen jämä raastettuna
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa, pippuria
  • voita tai öljyä vuuan voiteluun 



Lämmitä uuni noin 175–200-asteiseksi. Pilko paprika ja/tai kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Voitele vuoka ja mittaa pasta vuokaan. Sekoita joukkoon tonnikala. Kaada tomaattimurska ja ruokakerma mitta-astiaan, ja lisää vettä kunnes nestettä on noin litra. Sekoita nesteen joukkoon murskattu lihaliemikuutio sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kaada neste vuokaan ja sekoita joukkoon paprika ja/tai kesäkurpitsa. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juusto. Paista uunissa noin 45–60 minuuttia ja ota tällä välin nokoset tai puuhaile jotain kivaa.

La cazuela de pasta y atún más fácil del mundo.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Muuten hyvä ohje mutta ensikertalaista varten (todellinen poropeukalo ruoanlaitossa) voisi olla aiheellista mainita pitääkö pastan olla keitettyä vai raakaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahaa, no lisätäänpäs se. Mutta siis raakaa on tarkoitus olla, voi toki laittaa kypsänäkin mutta sitten pitäisi jättää vesi pois. :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...